Ny jobb? Sjekk forsikringene dine

Har du nettopp fått ny jobb? Gratulerer! Det er lurt å ta en gjennomgang av forsikringene dine nå – her får du tips til hva du bør se etter. 

Ny jobb kan bety nytt forsikringsbehov

Det er naturlig å være mest opptatt av arbeidsoppgavene, de nye kollegene og lønnen du kan forvente i en ny jobb. Likevel bør du ta en gjennomgang av forsikringene dine, og sjekke forsikringsordningene i den nye jobben. 

Er du dekket gjennom arbeidsgiver?

Det er vanlig at arbeidstakere har et økonomisk sikkerhetsnett gjennom jobben, som uføreforsikring, livsforsikring eller reiseforsikring. Men mange blir overrasket over at forsikringene de har gjennom arbeidsgiver dekker mindre enn de trodde. 

Spør din nye arbeidsgiver hva forsikringene deres dekker. Oppdager du «hull» i forsikringene, bør du vurdere private forsikringer tilpasset deg.

Disse forsikringene kan du vurdere:

Uføreforsikring sikrer inntekten din

Hvis du blir uføretrygdet, vil du miste du en tredjedel av inntekten – og enda mer hvis du tjente over 600 000 kroner. Selv med uførepensjon gjennom arbeidsgiver vil du få maksimalt cirka 70 % av lønnen du hadde, og for mange er ikke dette nok.

Skaffer du deg en privat uføreforsikring som Gjensidiges YS Uførekapital med forskudd, vil det kunne utgjøre en stor forskjell i hverdagen hvis du ikke lenger kan jobbe. Denne forsikringen består av både månedlige utbetalinger og en større engangsutbetaling.

Livsforsikring sikrer familien din

Hvis du har forsørgeransvar og noen som er økonomisk avhengig av inntekten din, er livsforsikring et sikkerhetsnett dersom noe skulle skje med deg. Undersøk om jobben utbetaler erstatning til etterlatte, og om beløpet er stort nok til å gi familien ok økonomi. Hvis svaret er nei, bør du vurdere en livsforsikring. Da vil familien din få en utbetaling som de kan bruke til å for eksempel betale boliglån.

Negotia-medlemmer kan kjøpe YS Livsforsikring gjennom Gjensidige til en god pris.

Reiseforsikring er smart å ha, også når du ikke er på reise

Mange arbeidsgivere tilbyr reiseforsikring, men du bør sjekke tre ting: gjelder den både arbeid og fritid, inkluderer den familien din, og hva dekker den? Viser det seg at den ikke dekker behovene dine, kan du kjøpe privat reiseforsikring.

Få hjelp til å velge forsikringer

Er du usikker på om du er riktig forsikret? Som Negotia-medlem får du gode medlemspriser på Gjensidiges forsikringer, og kan få hjelp av en rådgiver til å finne forsikringer som passer ditt behov. Bestill gratis video- eller telefonmøte her.

----------------------------------------------------

Artikkelen er produsert av Gjensidige mai 2023 

 

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker