Nyheter

Marketing-kit med diverse materiell går ut til tillitsvalgte og klubber i disse dager. - Gjør Negotia synlig på bedriften og ta gjerne kontakt for hjelp i arbeidet, er oppfordringen fra markeds-avdelingen. Fra venstre: Cathrine Ekenes Iversen, Herman Gjeitanger og Viktoria Fladby. Foto: Terje Bergersen

I disse dager mottar Negotias tillitsvalgte og klubbledere en pakke med materiell til profilering og rekruttering på arbeidsplassen. Målet er økt synlighet og flere medlemmer.

Fullt hus på Negotiakonferansen som holdes 14. og 15. september på Olavsgaard Hotel på Skjetten utenfor Oslo. De 130 deltakerne er i hovedsak tillitsvalgte i forbundet. Foto: Terje Bergersen

130 deltakere hadde funnet veien til Negotiakonferansen som startet torsdag. Høyaktuelle temaer som kunstig intelligens, dyrtid og arbeidsmiljø sto på programmet.

Fra Negotiakonferansen 2022. Foto: Terje Bergersen

Torsdag 14. september klokka 10.00 starter årets versjon av Negotiakonferansen. Og selv om alle de 130 deltakerplassene er fylt opp, kan du følge hele konferansen via strømming.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Tidligere i år lanserte Negotia sin nye lønnskalkulator. Her kan du se hva ansatte med samme yrke som deg selv tjener. Kalkulatoren har vært svært så flittig brukt av medlemmene.

- Regjeringen bør iverksette tiltak som kan hjelpe husholdningene i den krevende økonomiske tiden vi er inne, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Høyere priser og den ene renteøkningen etter den andre, skaper økonomisk usikkerhet for mange. Særlig unge er utsatt. Hvilke tiltak er regjeringen villig til å sette i verk for å trygge folks hverdag?

Når høsten setter inn er det tid for Negotiakonferansen, hvor over 100 tillitsvalgte møtes til faglig input og kollegialt samvær. Her fra arrangementet i 2022. Arkivfoto: Terje Bergersen

Nå er det straks duket for Negotiakonferansen igjen. Få med deg spennende foredrag om tidsaktuelle temaer. Programmet denne gangen berører blant annet kunstig intelligens, arbeidsmiljø og psykologisk trygghet på jobben. Datoene er 14. og 15. september.

Prisen Årets tillitsvalgt ble i 2022 tildelt Anne Haltuff Njåmo, leder for Negotia-klubben i Juristforbundet. Foto: Terje Bergersen

Denne utmerkelsen går hvert år til en tillitsvalgt i Negotia som det seneste året har gjort en ekstraordinær innsats for medlemmer i klubb eller avdeling.

- Tilbudet om opplæring og videreutdanning må styrkes, og det må legges til rette for fleksible muligheter for læring, mener YS-leder Hans-Erik Skjæggerud. Her med Mari Holm Ingelsrud (t.v.) og Elin Moen Dahl fra Arbeidsforskningsinstituttet under framleggelsen av YS Arbeidslivsbarometer på Arendalsuka. Foto: Liv Hilde Hansen, YS

Færre arbeidstakere er interessert i etter- og videreutdanning, viser nye tall fra YS Arbeidslivsbarometer. - Utdanningstilbudene må tilpasses behovene i arbeidsmarkedet, mener YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.  

En tariffavtale øker de ansattes medbestemmelse på arbeidsplassen, gir rett til drøftingsmøter med ledelsen, rett til å føre lønnsforhandlinger, mulighet for AFP og mye annet. Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Det er mange seiglivete myter om hva tariffavtaler er og innebærer; blant annet at du kan bli satt ned i lønn. Vi rydder opp i fem vanlige misoppfatninger.

Illustrasjonsfoto: NTB

Den dagen du slutter å jobbe er det for sent å gjøre noe med pensjonsbetingelsene dine. Det beste er å ta kontrollen mens man er ung.

Ferietiden er over oss. Det er tid for et velfortjent avbrekk fra hverdag og jobb. Negotia ønsker alle medlemmer og tillitsvalgte en riktig god sommer!

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Hvis du blir syk når du skulle hatt ferie, kan du ha rett til å få ferien utsatt. Her får du en kort oppsummering av reglene.

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Har du den lønna du fortjener, og står den i stil med stillingsinnholdet ditt? Er du bevisst på hvordan du skal gå til verks i den individuelle lønnssamtalen med sjefen din?

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Virke og YS-forbundene på HUK-området har kommet til enighet i årets lønnsforhandlinger. Resultatet er i tråd med de gjennomførte oppgjørene for stat og kommune.

Fotballpresident Lise Klaveness ble tildelt YS' likestillingspris 2022, for sitt arbeid med styrking av kvinnefotball, like rettigheter og inkludering i verdens mest populære idrett. Foto: NTB Kommunikasjon/Thomas Brun.

Hvem fortjener YS’ likestillingspris 2023? Nå kan du nominere kandidater, og fristen for å sende inn forslag er 23. august.

Monica A. Paulsen - Foto: YS-Scanpix

Negotia følger den pågående saken rundt boikott av produkter fra selskaper eid av Mondelez og er i tett kontakt med våre tillitsvalgte i Freia.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

I disse dager sender Negotia ut en tilfredshetsundersøkelse til medlemmene. Vi oppfordrer alle til å delta.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Ligger lønnen din der den bør ligge? I vår lønnskalkulator kan du se hva ansatte med samme yrke som deg selv tjener.

Leder for YS Privat, Anneli Nyberg, signerer avtalen i Virke-oppgjøret. Virkes forhandlingsleder Torgeir Kroken i front på motsatt side av bordet. Foto: Eirik Bornø

YS og arbeidsgiverorganisasjonen Virke er i mål med årets sentrale lønnsforhandlinger. Resultatet er i tråd med frontfaget og gir en ramme på 5,2 prosent.

Foto: Terje Bergersen

Våren er her. Blomstene spirer og dagene blir lengre. Nå er det også på tide å så frøene til et enda sterkere og mer slagkraftig fellesskap på arbeidsplassen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker