Anita Steinnes ble tildelt Negotias hederspris på landsmøtet. Hun har over førti års fartstid som medlem og lang erfaring som tillitsvalgt på flere plan.

Negotias hederspris tildelt Anita Steinnes

Under landsmøtets festmiddag lørdag kveld ble Anita Steinnes tildelt Negotias høyeste utmerkelse Hedersprisen.

Tekst og foto: Terje Bergersen

I Hedersprisens statutter står det at denne bare kan tildeles medlemmer eller tillitsvalgte som har gjort en helt spesiell innsats i organisasjonen over lang tid.

Anita Steines oppfyller disse kriteriene til fulle: Hun ble medlem i forbundet 1981, altså for over førti år siden, og har vært tillitsvalgt og klubbleder ved Brunvoll i Volda store deler av denne tiden. Hun har også gjennom mange år hatt flere verv i lokalavdelingen Sunnmøre, hvor hun for tiden er sekretær. I tillegg har hun en periode som medlem i den sentrale valgkomiteen bak seg.

I forbindelse med tildelingen sa forbundsleder Monica A. Paulsen blant annet dette om prismottakeren:

- Anita er en person som i tillegg til å yte på topp i de posisjonene hun tar på seg, også er opptatt av å løfte fram andre, blant annet de som er unge. Hun ser menneskene rundt seg, motiverer og bidrar til å gi andre muligheter.

- Og – jeg tror ikke jeg vet om noen som møter så flittig på Negotias mange arrangementer som Anita. Det være seg tariffkonferanser, Negotiakonferansen, regionsmøter, landsmøtet eller andre begivenheter i forbundets regi.

- Denne dama er rett og slett til stede, og i front. Og selv om hun ikke er den som løper så mye opp og ned på talerstolen, så tar hun stort sett alltid ordet i en forsamling – hvor det enn måtte være – for å stille et spørsmål eller komme med en kommentar. På vegne av forbundsstyret er det en stor ære for meg å tildele Negotias hederspris til Anita Steinnes, sa forbundslederen.

Og det er ikke å ta for hardt i å si at jubelen sto i taket da hederskvinnen lettere forfjamset beveget seg mot seg mot scenen for å ta imot den gjeve prisen.

- Oi, oi! Fortjener jeg dette da? Jeg har nå bare gjort jobben min som medlem og tillitsvalgt i alle disse årene. Men – tusen, tusen takk! Dette var virkelig en ære, sa hun.

- Og ja, jeg liker å være med der det skjer. Var tidlig på kurs i forbundet og lærte utrolig mye. Jeg synes det er veldig moro å stå på, og har ikke tenkt til å slutte med det med det første. Det er utrolig hyggelig å få denne prisen, det inspirerer til videre arbeid, sier Anita Steinnes.

Vi gratulerer Anita Steinnes så mye med fortjent hederspris!

Hedersprisen består av en pengegave og diplom, og ikke minst et kunstverk som denne gangen var et bilde av kunstneren Aleksander Stub, med tittelen "Kom, bli med!"

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker