Oppstart i forhandlingene tirsdag 8. oktober. Forhandlingsledere Nils Blomhoff fra Negotia og Gro Øien fra NHO med kravdokumentene. Foto: Terje Bergersen

Tariffoppgjøret mellom Negotia og NHO i gang

I dag startet årets tariffoppgjør mellom Negotia og NHO. Tirsdag og onsdag er satt av til forhandlinger om Funksjonæravtalen.

NHO er det tariffområdet Negotia har flest medlemmer på, og Funksjonæravtalen er den største avtalen/overenskomsten. Det er avtalenes bestemmelser som er til forhandling mellom partene, lønnsspørsmålet reguleres av lokale oppgjør ute på virksomhetene.

- Innholdet i overenskomstene må hele tiden utvikles, slik at de er godt tilpasset den virkeligheten våre tillitsvalgte møter ute på virksomhetene. I år fremmer vi krav knyttet til blant annet livsfasepolitikk og kompetansehevende tiltak.

Dette sier delegasjonsleder Nils Blomhoff, advokat og nestleder i Negotias arbeidslivsavdeling.

Forhandlingene om Funksjonæravtalen gjennomføres sammen med YS-forbundene Parat og Yrkestrafikkforbundet. Fristen for enighet er i løpet av onsdag 9. oktober. Blir ikke partene enige innen den avsatte tiden, sendes oppgjøret til mekling.

Fredag 11. oktober er satt av til forhandlinger om Selgeravtalen mellom Negotia og NHO.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker