Før avreise til Ukraina. Fra venstre: Marit Solheim, nestleder i Delta; Eirik Bornø, forbundsleder i Negotia, Trond Ellefsen, leder i Delta og Tore Hansen, generalsekretær i Negotia. Foto: Martin Müller.

Negotia donerte spesialbil til Ukraina

Sammen med YS-forbundet Delta kjøpte Negotia en brukt spesialbil for rullestolbrukere og leverte den personlig til sykehuset og byadministrasjonen i den ukrainske byen Busk.

- Forbundsstyret gjorde vedtak i juni om å støtte Ukraina med 150 000 kroner. Deretter fikk vi med oss Delta som bidro med samme beløp. Og sammen kjøpte vi denne spesialbilen brukt, etter å ha snakket med organisasjonen Fritt Ukraina om hva slags materiell det var mest behov for, sier Negotia-leder Eirik Bornø.

Bornø og generalsekretær Tore Hansen kjørte selv bilen ned til byen Busk sammen med organisasjonen Fritt Ukraina. Busk er en liten by 60 kilometer sør for Lviv. Den har rundt 31 000 innbyggere, og som andre byer og områder i Ukraina har den mange skadde fra krigen.

- Jeg er veldig glad for at vi gjorde dette. Hele landet er i skrikende behov for det meste. Det er svært mange skadde i denne krigen som nå kommer tilbake til hjembyene sine. Behovet for slikt utstyr er svært stort over hele landet, uttaler Eirik Bornø til frittukraina.no.

Les hele artikkelen her 

Negotia-lederen er imponert over alle han møtte gjennom Fritt Ukraina i forbindelse med dette tiltaket.

- Her er det snakk om dedikerte mennesker som bidrar og yter på høyeste nivå uten å kreve noe tilbake – både de som er her i Norge og de vi møtte i Ukraina. Det er til å bli ydmyk av, jeg er veldig imponert over den store innsatsen som gjøres.

Se også omtale av saken på tv2.no

 

Generalsekretær Tore Hansen (t.v.) og forbundsleder Eirik Bornø kjørte selv spesialbilen til Ukraina sammen med Fritt Ukraina. Foto: Martin Müller

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker