- Vi ønsker å kartlegge hvordan regjeringens strømpakke til næringslivet treffer ute i bedriftene hvor Negotia har medlemsgrupper, sier forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Vil spørre tillitsvalgte om regjeringens strømstøtte til bedriftene

Fredag la regjeringen fram en pakke med støtteordninger til næringslivet i forbindelse med energikrisen og de skyhøye strømprisene som oppleves i deler av landet for tiden. I nærmeste framtid vil Negotia sende ut en spørreundersøkelse til tillitsvalgte om hvordan strømpakken "treffer".

Regjeringen skriver i en pressemelding at den ønsker å gi strømintensive bedrifter hjelp til å omstille seg, og at ordningene antas å ville kunne hjelpe om lag 20 000 bedrifter i områder med spesielt høye strømpriser.

- Vi har mottatt flere bekymringer fra våre tillitsvalgte, og det er viktig for oss som forbund at vi er tett på det som skjer ute i bedriftene. Derfor planlegger vi å gjennomføre undersøkelser for å kartlegge situasjonen og utviklingen, og ikke minst hvordan ordningene treffer.

- Vi er særlig opptatt av å kartlegge hvilke utfordringer tillitsvalgte ser for sine bedrifter knyttet til de økte strømprisene, og hvordan de foreslåtte tiltakene vil slå ut for de enkelte virksomhetene, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Første spørring til de tillitsvalgte planlegges å gå ut i uke 38.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker