Viktig oppgjør! Spørsmålet om tariffhopping, hvor arbeidsgivere organiserer seg bort fra avtalte lønnsforpliktelser, er avgjørende å finne en løsning på i tariffoppgjøret ned NHO. Forbundsleder Arnfinn Korsmo (midten) med advokat Nils Blomhoff og rådgiver Kathrine Fosnes Olsen. Foto: Terje Bergersen

Klart for tariffoppgjøret med NHO

Avtalerevisjonen mellom Negotia og NHO starter mandag 12. september. Funksjonæravtalen og salgsfunksjonæravtalen dekker nær 11 000 av forbundets medlemmer.

Det er ventet et krevende oppgjør. Saken om tariffhopping er nemlig en del av det hele. Dette handler om bedrifter som skifter arbeidsgiverorganisasjon for å unngå avtalte lønnssatser.

- Arbeidstakere skal ikke risikere å gå ned i lønn fordi arbeidsgiveren organiserer seg et annet sted. I år har vi et helt konkret tilfelle hvor dette er en realitet, som rammer våre medlemmer ved callsenterbedriften Webhelp (tidligere GoExcellent). I tillegg er dette en bransjeutfordring, som det er avgjørende at vi finner en god løsning på, sier Arnfinn Korsmo.

Det er satt av tre dager til forhandlingene – mandag 12. til onsdag 14. september. YS-organisasjonene Parat og Yrkestrafikkforbundet er også omfattet av oppgjøret.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker