- Vi må vise oss fram på steder der vi treffer studenter og ungdom, sier Negotia Ung-leder Per Rusten (til venstre). Her på profileringsstand ved studiestedet Noroff i Oslo, med markedskonsulent Herman Gjeitanger. Foto: Terje Bergersen

Negotia på stand for å møte studenter

I høst dukker Negotia opp på studiesteder rundt i landet for å promotere medlemskap for studenter. Første stopp var Noroff i Oslo.

- Vi har et prosjekt denne høsten for å vise studenter at det er lurt å bli medlem av en fagforening – og først og fremst Negotia så klart. Mange studenter har deltidsjobber og trenger derfor også noen å støtte seg til i spørsmål om rettigheter i arbeidslivet.

Det sier Emanuela Foglietta-Petterøe, prosjektleder for medlemsrekruttering i Negotia. Hun sto på standen hos Noroff mandag, sammen med Negotia Ung-leder Per Rusten. Begge er opptatt av at flere unge skal oppdage verdien av å være organisert i en fagforening.

- Det er mange unge som er organisert i Negotia, og vi har et veldig aktivt og engasjert Ung-styre med medlemmer fra hele landet. Men det er plass til flere, og derfor må vi vise oss fram på steder der vi treffer studenter og ungdom og fortelle om tilbudet vi har til dem, sier Per Rusten.

Det var godt besøk på standen hos Noroff i Oslo 9. september, og mye materiell ble delt ut.

- Jeg vil si at vårt tilbud om gratis juridisk rådgivning i studietiden var det som fenget mest. Og så var trygghetsalarmen vi har fått laget populær. Dette er en liten dings som lager varsellyd når man trekker ut en splint. Fin å ha i lomma hvis man havner i en ugrei situasjon. Og med påskriften «Negotia – Din fagforening» fungerer den jo som en påminnelse om at vi er her for å gi trygghet også i arbeidslivet, sier Emanuela Foglietta-Petterøe.

De øvrige studiestedene Negotia besøker med stand i løpet av høsten er:

Noroff Bergen, 12.9
Høyskolen Kristiania, Oslo, 16.9
Noroff Stavanger, 26.9
Høyskolen Kristiania, Bergen, 1.10
Høyskolen i Østfold, Halden, 10.10
Universitet i Tromsø, 14.10

Medlemsfordelene som profileres er blant annet disse:

• Gratis juridisk rådgivning fra studietiden til arbeidslivet.
• Halv pris på innboforsikring første året og opptil 32 % rabatt hos Gjensidige.
• Gratis hjelp med CV og jobbsøknad.
• Gratis bankkort og lav månedspris hos Nordea.
• Tilbud om kurs og webinarer.
• Tilbud om sosiale og faglige arrangementer.

Les mer om studentmedlemskap i Negotia

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker