Mekling for medlemmene i Relacom

I tidsrommet 13. – 16. september gjennomføres mekling for tariffavtaler i Relacom. Innretning av tjenestepensjonen er et springende punkt. 
SISTE: PARTENE ER KOMMET TIL ENIGHET!

OBS! OBS! Partene i Relacom kom likevel til enighet i oppgjøret, torsdag 8. sptember. Den planlagte meklingen er derfor avlyst!

----------------------

Relacom er leverandør av nettverkstjenester til bedrifts- og privatmarkedet. Negotia har medlemsklubb med lange tradisjoner i bedriften.

Forhandlinger mellom partene ble gjennomført tidlig i juni, men endte altså i brudd. På grunn av stor pågang hos Riksmekleren, har ikke meklingen kunnet gjennomføres før nå i september.

- Bedriften vil gå over fra ytelsesbasert tjenestepensjon til innskuddsbasert, som generelt innebærer større risiko og mindre forutsigbarhet for de ansatte. Innretningen av den innskuddsbaserte ordningen og spørsmålet om hvilke aldersgrupper blant de ansatte som skal skjermes, er blant forholdene partene ikke har klart å enes om gjennom forhandlinger, sier spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen i Negotia.

Om ikke meklingen fører til en løsning mellom partene, blir det arbeidskonflikt og streik fra og med mandag 19. september.

Bedriften har sendt ut betinget permitteringsvarsel til de ansatte. Mer om hva dette innebærer for den enkelte finnes i dette dokumentet:

Streikesituasjon - konsekvenser

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker